Откриване на теч в баня

Износването на водопреносната мрежа и недостигът на средства за своевременен ремонт, водят до значително количество скрити загуби от течащата вода. Принудени сте да търсите различни начини, помагащи при откриване на теч в баня, без значителни разрушителни дейности, но всичко остава без резултат.

Течовете, идващи от заровени тръби или тръби, скрити вътре в стените, представляват уникални предизвикателства. Течът, който се е появил може да има начало от най-различни места, а това го прави много труден за откриване. Всяко жилище и особено банята е изцяло обградена от тръби за водата – топла и студена, за тоалетното казанче, за душа, умивалника, бойлера, пералнята и др. уреди, които са разположени в нея. 

Oткриване на теч в Бургас

Откриване на теч в баня е сложна задача. Може да се доведе до успешен край само с използването на специална апаратура за откриване на течове без къртене.

откриване на теч в баня

Откриване на теч в баня с термокамера Flir

Водопроводчиците използват различни инструменти и технологии, за да открият течове на вода, скрити под плочките в банята, вътре в стените и под бетонните плочи.

Стените на съвременните бани са облицовани в различни, често скъпи плочки, шумо и топло изолации, гипсокартон и други стенни облицовки, които се ремонтират трудно и скъпо. Водата, която протича в помещението може да е от вас, от съседите или от покрива. Намирайки най-слабото място – тръбите. Водата се промъква през тръбопроводите и кухините в банята ви. Това е сигурна предпоставка за сериозни проблеми и предстоящ значителен ремонт. 

 Какво ви остава, освен да търсите най-надеждните специалисти по откриване на течове и евентуално по отстраняване на този неприятен проблем. Да се захващате сами с търсене, къртене с надежда да откриете проблема, е просто невъзможно и немислимо. Обърнете се към квалифицирана и специализирана фирма за откриване на течове, в която майсторите ще ви предложат различни варианти диагностициращи проблема в банята и вие ще претърпите значително по-малко щети откъм къртене и ремонт, след спиране на теча.

 Точното откриване на проблема, мястото на теча и по-евтиното му отстраняване оправдава средствата за откриването на теча и то няколкократно. Отстраняване на теч в баня се извършва след точното му локализиране и визуализиране. 

 Теч от тръба в банята или теч от сифона в банята не са проблем за откриване и отстраняване. Най-често теч в баня се появявава от остарели или пробити тръби, теч от мръсния канал, теч от фугите в банята, теч от сифона на пода в банята или теч от съседи.

теч от съседи.

– корелационен метод;

– акустичен метод;

– термо камера Flir

Термографско обследване, термографски анализ на скрит теч

Методът за обследване на тръби с термографски анализ, за откриване на течове е най-ефективен за диагностика на скрити течове в жилища. Не чакайте прекалено дълго, защото течът сам безмилостно започва да напомня за себе си – плесен, гъбички, разрушаване на стените и др. Тези признаци не може да игнорирате и прикриете. Стената винаги ще си остане мокра, а съседите – невъзможно е да ги заблудите, че проблемът не е у вас. Разбирайки къде започва течът и неговият край, ремонтната група лесно и бързо ще отстрани аварията, а вие вече ще си отдъхнете от сериозния проблем.

 Ние извършваме откриване и отстраняване на скрити течове без къретене с термокамера. Откриваме следните видове скрити течове:

 • теч от покрив
 • теч от парно
 • теч от водопровод
 • теч от тръби
 • теч от канал
 • теч от сифон
 • теч от баня
 • теч от фуги
 • теч от съседи
 • теч от терасата
 • теч от тавана на терасата
 • теч от  улуци и теч от водосточни тръби

 Откриваме течове с термографска камера или ултразвук, като методите са напълно безвредни и не налагат къртене и разбиване за диагностиката. 

Откриване на теч в баня на цена от 110,00 лв. без ДДС с гаранция.