Често задавани въпроси

1. Как се открива теч с термовизионна камера?


Скритият на пръв поглед източник на теча, става видим, когато погледнем през специализирания уред за диагностика на течове – термовизионната камера. Инфрачервената термографията е метод,  който дава възможност за визуализиране на обект, използвайки инфрачервените лъчи, които той излъчва.

Тя осигурява визуализация на същия обект, дори при абсолютна тъмнина. Термовизионната камера засича инфрачервената радиация на обекта и колкото по-голяма е тя, толкова по-висока е неговата температура. Базирайки се на разликите в температурата на предметите, специалистът, който извършва обследването открива източника на теча.

2. Как се открива теч в банята и кои са основните причини за неговото образуване?


С термографска камера се обследват най-уязвимите места:

  • водопроводните тръби – монтирани зад мазилката и плочките. Проверява се за спукана тръба, пробити елементи на водопровода;
  • вани, душ – кабини, поддушови корита – проверяват се точките на контакт със стените;
  • проверяват се всички стени, тавани и подове за скрити течове от други помещения;

3. Как се открива теч от тераса и кои са основните причини за неговото образуване?


С термографска камера се обследва петното на теча, най-честите причини за възникване на теа се дължат на:

  • лошо нивелиране на сифона на терасата;
  • разрушени фуги между плочките на терасата или мазилки;
  • при покритие, което не е било поставено качествено;

4. Как се открива теч покрива и кои са основните причини за неговото образуване?


Извършва се термовизионно обследване на покрива като се локализират без къртене засегнатите от влагата места. Най-честите причини за теч от покрива са:

  • повредени керемиди;
  • повредена хидроизолация;
  • нарушена нивелация, улесняваща задържането на вода;

5. С какви уреди работите?

Уредите са специализирани и представляват преобразуватели на звук и температурни разлики във видим за окото спектър от където инжeнерите правят констатацията.

6. Давате ли гаранция за локализирането на теча?

Да, даваме гаранция. Уредите са прецизни и точни. Термографският анализ е уникален по рода си метод. В много редки случаи, когато съществуват повече от един източници на скрити течове, които формират общо поражение - наводнен участък, мокро петно, може да се наложи втори оглед или обследване на цялата сграда.

7. Колко ще ни струва?

Цената се образува от броя на обследваните помещения, тяхната големина и брои и времето за което се извършва изследването. Важен фактор е и разтоянието от офиса на Гаматерм ООД.

8. Издавате ли документ за откриването на теча

Да, издаваме констативен протокол, но той е отделна услуга и се заплаща отделно от откриването и локализирането на теча.

9. Отстранявате ли проблема веднага?

Да, екипите на Гаматерм ООД отстраняват вече открити течове.  След откриването на теча ние ще Ви изготвим оферта за отстраняването на проблема. Офертата е напълно безплатна.

Отстраняване на откриитият теч в момента на термографското обследване няма как да се случи. Не е възможно да знаем какво ще е необходимо за отстраняването, нито какъв ще е самият проблем. Отстраняването на течове се извършва с предварителна уговорка.

gama ofis

ГАМАТЕРМ ООД

Офис в Бургас:
гр.Бургас
тел.: 0882 285230

email:office@gamaterm.com

Офис в София:
гр.София, ж.к.Младост 1 бл.1Б пк 1000

тел.: 02 444 87 78 

тел.: 0882 285 230


ЕИК 201939438

montaj elektrotablaotkrivane elenergiaotkrivane na techoveotkrivane techove burgasremontboilerskrititechovevodoprovodni uslugivodoprowodni uslugimontajbojlerikrajba na tokkrajbanatok

hidroforiburgas

elektrouslugiburgas

elektrouslugi