Теч от фуги откриване

За много хора теч от фуги е невъзможен, понеже фугите са малки и няма как да тече от тавана на съседите от фугите на тяхната баня. Да, логиката се оправдава, но при използване на уреди и апаратура за откриване на теч от фуги става ясно, че е неправилна. Повредените фуги, неправилно фугираните фуги или некачествена фугираща смес са предпоставка за теч от фуги.

 Теч от фуги е труден за откриване, понеже понякога фугата изглежда съвсем нормално и дори запълнена с фугираща смес, но реално тя просмуква влага и натрупването и в замазката води до теч. Често срещан проблем е дори след откриване на причината за теча (теч от фуги), начина на запълването на фугите да се повтори и резултата също. Тук трябва да отбележим, че фугите не са само в банята, тоалетната и мокрото помещение. Фуги има по терасите, по балкони, покриви и дори фасадите на сградите.

 Най-често теч от фуги се наблюдава от баните. При теч от фуги тавана на съседите се мокри и се образуват влажни петна, докато се събере достатъчно количество вода и влага и започне истински теч с капка или струйки вода. Теча от фугите е периодичен, вода протича само при обливане на банята, но веднъж навлязла под плочките, влагата не може да изсъхне.

теч от фуги

Теч от фуги - намиране на теч между съседи

 Най-тежките скандали между съседи са поради теч. Теча е неприятен във всички аспекти, но освен това и финансово натоварващо мероприятие. Всеки теч трябва да се открие и отстрани. За да откриете теч при съседа трябва да осигурите достъп до имота му. Без наличен достъп е невъзможно да установите причината за теча. За съжаление времената и нравите се промениха, а законите нямат никаква тежест и все по-често се случва съсед виновен за теч на долният етаж, да отказва откриване на проблема и неговото отстраняване, а да не говорим за компенсация и обезщетяване. За да отстраните петната по тавана и стените от теч е необходимо да изчакате влагата да изсъхне напълно, в противен случай петната отново ще се появят.

 Ние предлагаме откриване на теч от фуги и отстраняване на теч от фуги. Отстраняване на теч от фуги не се извършва чрез полагане на силикон или “фугиране“ върху старата фуга. Необходимо е почистване на старата фуга до дъно и наново фугиране с качествена фугираща смес.

 Извършваме откриване и отстраняване на теч. Откриваме течове от тераси, балкони, покриви, бани и тоалетни. Откриваме течове без къртене с камера.