Теч от тръби

Оценете
(2 гласа)

теч от тръби Теч от тръби се наблюдава при пробив в тръбите, техните съединения или преходи. Тръбите се пробиват по няколко основни причини: механични или химични въздействия. При по-новите тръби от PPR, PET, PVC и други се наблюдава и повреди поради некачествен материал или неправилна работа при полагането на тръбите. 

 Теча от тръби е често срещано явление и може да се получи по всяко време. Тръбите можем да ги разделим на тръби за ниско налягане (канализационни тръби) и тръби за високо налягане (водопроводни тръби), тръбите за парното или пожарният хидрант. Не са изключени течове от водосточни тръби. Тръбите за високо налягане са предназначени за налягане от 4 до 32 bar.

Теч от тръби откриване и отстраняване

 Теч от тръби се открива с апаратура за откриване на течове, като се използва различна апаратура в зависимост от вида на тръбата, дълбочината на полагането на тръбата, налягането и околната среда. Не при всички ситуации се използват едни и същи методи за откриване на теча.

 Основни методи за откриване на теч са термографският анализ, радиаграфия и ултразвуков анализ.

 При жилищните сгради тръбите са основно положени в замазката под подово покритие или под замазката на стените. При спукване на тръба се появяват петна и подуване на боята, покритията и настилките по пода. При теч от тръби замазани и положени в замазка единственият начин е откриване на теча с апаратура, като основно се използва термокамера на принципа на термографията.

Теч от тръби -диагностика на скрити течове

 При теч от тръби може да се получи пулсиращ теч (това е когато теча спира и отново се появява). Това се случва при шупли и пукнатини в тръбата и теча се появява само при по-високо налягане, когато спадне налягането теча изчезва.

 Ние предлагаме откриване и отстраняване на теч от тръби, без значение от вида на тръбите. За улеснение на нашите клиенти сме изградили и екип за отстраняване на откритите от нас течове от тръби.

Теча от тръба е най-срещаният теч. Цени за откриване на течове от 110,00 лв с ДДС. 

gama ofis

ГАМАТЕРМ ООД

Офис в Бургас:
гр.Бургас
тел.: 0882 285230

email:office@gamaterm.com

Офис в София:
гр.София, ж.к.Младост 1 бл.1Б пк 1000

тел.: 02 444 87 78 

тел.: 0882 285 230


ЕИК 201939438

montaj elektrotablaotkrivane elenergiaotkrivane na techoveotkrivane techove burgasremontboilerskrititechovevodoprovodni uslugivodoprowodni uslugimontajbojlerikrajba na tokkrajbanatok

hidroforiburgas

elektrouslugiburgas

elektrouslugi