Теч от съседи - откриване и отстраняване на теч

Теч от съседи може да се получи винаги и по всяко време. Теч от съсед има при спукване на тръби, канали, сифони, повредени фуги, счупени плочки на тераса, баня, тоалетна или балкона и още много други причини. Една от малко вероятните, но не невъзможна е да имате периодичен теч от съседа ви, които се получава само при хигиенизиране на банята или мокрото помещение. 

 Ние сме имали действителен случай на теч от съседи, които си мият банята веднъж месечно. Съответно и теча при съседите е със същата периодичност. Оказа се, че съседа мие банята с водоструйката и пръска обилно зад мивката и тоалетната, където има отворени фуги. С просто око няма вероятност да видите пътя на влагата и да локализирате точното място на пропуска от където тръгва водата. Това предизвиква доста караници и препирни между съседи, което е доста неприятно. За да откриете теч от съсед е необходимо да се извърши термография.

теч от съседи

Теч от съседи - Бургас

Термографският анализ гарантира откриването на скрит теч. Той показва с точност локализацията на аварията, както и причината за появата на теча. Най-неприятно е да имате теч от съсед, с които не може да се разберете. Тогава трябва да действате по законов път, които е много дълъг и неприятен. Стъпките са полиция, община, жалби, декларации, общи събрания, уговорки, адвокати и съд. През цялото това време на вас ще ви тече и капе от тавана. Още по-неприятно е ако тече от канализация или тоалетна понеже миризмите се набиват в замазката и мазилките.

Термографски анализ на скрит теч

 При теч от съсед ние ви препоръчваме откриване на теча без къртене, преди да сте се скарали, което е неизбежно. Най-вероятно не можете да накарате съседа да кърти, без да го убедите че теча е от него. Единственият вариант е откриване на течове без къртене с помощта на специална апаратура за откриване на течове – откриване на теч с камера или ултразвук.

 Извършваме откриване на теч от съседи без къртене с камера Flir и гаранция. Предлагаме също и отстраняване на течове.