Теч от сифон - откриване на теч

Ние ви предлагаме откриване на теч от сифон на баня с камера, както и отстраняване на теча – смяна на подов сифон, без значение от вида, формата и модела на сифона.

Подовите сифони се делят на лентови и точкови, като точковите могат да бъдат прави и рогови сифони. Формите на сифоните са кръгли, четириъгълни, правоъгълни и други. Сифона има декоративна капачка или решетка, която се отваря с цел почистване на самият сифон и евентуално ревизиране.

 Проблем със сифона свързан с теч от сифона се получава най-вече от некачествен монтаж на подов сифон, некачествен сифон или при използване на химикали за отпушване и профилактика на канали. Начините да откриете теч от сифоните са два – визуален или с термокамера. При такъв теч първо се получава петно на съседите отдолу , а ако нямате съседи водата се накипва и пропива, докато достигне стените на банята от външна страна, където избиват петна и видима влага.

 Сифони има навсякъде, където се разлива вода – баня, мокро помещение, тоалетна, балкон, тераса, цехове, мазета, гаражи и други помещения. При пробиване на сифона се получава отвор в дъното на сифона и никога на друго място. Понякога дъното се пробива съвсем малко, във вид на шупла, но понякога цялото дъно се отлепва. Така водата преминаваща през сифона попива и към замазката и плочата, от където бързо си намира място и нанася щети по сетни, под и тавани.

теч от сифон
Теч от сифон

Откриване на теч в Бургас

Как да разбера откъде е теча? Откриването на теч с термокамера е лесно и се доказва на 100%. След откриването на теча се налага отстраняване на теча, като за отстраняването му е необходима смяна на самият сифон. Не е възможно лепене и възстановяване на сифона!

 За целта се разкъртва около сифона, стига се до тръбите на сифона и се заменя с нов, като следва възстановяване на подовата настилка и хидроизолацията.

Цена за откриване на теч от сифон – 140 лв с ДДС. Предлагаме и смяна на подов сифон в баня, монтаж на линеен сифон. 

Цена за смяна на сифон.