Теч от открита тераса

Оценете
(2 гласа)

теч от открита тераса Теч от открита тераса се проявява винаги като теч от таван при съседите под терасата. Откритите тераси са предизвикателство за строителите. Всяка открита тераса е слаба част в сградата, още повече при некачествено изпълнение. При такава комбинация, рано или късно се стига до теч от открита тераса. Откритата тераса е отделен хидроизолационен елемент от сградата.

 Самата открита тераса служи за покрив на долен етаж, под терасата. Терасата трябва да е с добра топлоизолация и хиидроизолация, както и добро отводняване на дъждовните води. За да направите такъв тип открита тераса, трябва да се вложат много средства за качествени материали и качествени изпълнители, нещо което в днешни времена не се прави.

 При течове от тераси и плоски покриви има и една друга особеност, която е в основата на почти всички подобни течове. Основен проблем, причиняващ течове е самата конструкция. В доста от случайте, терасата е по висока от прилежащото помещение или  е на ниво с пода на стаята, което от своя страна не позволява качествено изграждане на хидроизолацията на терасата. От тези конструктивни особености и неправилни решения се получават и самите течове.

Кога се получава теч от открита тераса?

  • -при некачествено полагане на хидроизолацията
  • -при некачествено полагане на покритието на терасата ( плочки или друго покритие)
  • -при повредена и нарушено покритие на терасата
  • -при неправилно отводняване на терасата
  • -при пробив в тръбите на каналите за отводняване
  • -при химически или механични увреждания на покритието и изолацията

 

 При наличие на описаните проблеми, по време на дъжд, снеготопене или слана, влагата се абсорбира под покритието на терасата. Влагата прониква и не може да излезе в обратна посока. Проникналата влага, всъщност е вода, която се разширява и свива под въздействието на околната температура. Свиването и разширяването и води до отлепяне на цялото покритие и нарушаване на изолацията.

 Веднъж нарушено покритието и изолацията, е въпрос на време кога ще протече. Теч от открита тераса може да се наблюдава и в прилежащите помещения на същият етаж на терасата. Не е задължително теча да е ориентиран само и единствено под терасата. Обикновено теча от открита тераса е масивен и се наблюдава по стените на съседните на терасата помещения на същият етаж и по таваните на помещенията под терасата.

Откриване на теч от тераса

 Всяка открита тераса, рано или късно ще създаде предпоставка и ще образува теч на съседите под терасата, но това вече не е фатално. Ние предлагаме много точно откриване на теч от открита тераса, като извършваме и ремонт и отстраняване на теча от терасата.

Разполагаме с термографски камери, термографи, датчици и други уреди за откриване на течове, както и сертификат и разрешение за съответната дейност с № 444 на ЦСБРК към БАН.

Цени за откриване на теч от тераса.

 Откриване на теч от тераса, откриване на теч с камера без къртене. Диагностика и откриване на скрити течове с ктермографска камера FLIR от сертифициран и опитен термограф ниво lI. Ремонт и отстраняване на причините за теча 0895012345.

gama ofis

ГАМАТЕРМ ООД

Офис в Бургас:
гр.Бургас
тел.: 0882 285230

email:office@gamaterm.com

Офис в София:
гр.София, ж.к.Младост 1 бл.1Б пк 1000

тел.: 02 444 87 78 

тел.: 0882 285 230


ЕИК 201939438

montaj elektrotablaotkrivane elenergiaotkrivane na techoveotkrivane techove burgasremontboilerskrititechovevodoprovodni uslugivodoprowodni uslugimontajbojlerikrajba na tokkrajbanatok

hidroforiburgas

elektrouslugiburgas

elektrouslugi