Теч от канал в Бургас

При теч от канал се разбира теч от канализация или теч от мръсен канал. Този теч може да бъде от канала в банята, течове от централен канал – вертикален или хоризонтален, от канала на кухненска мивка, теч от тоалетна и други разновидности на канали. Течът от канал е теч на вода от тръби без налягане. Това е отходната вода, мръсна вода. 

 Каналите са тръби, по които преминава отпадна вода и то периодично. В каналите няма винаги вода, а отпадната вода само преминава през тях. Каналите са със стандартни размери, като основните са ф 25, 32, 50, 75, 110, 120, 130, 160, 300 и нагоре до почти 1900 мм. В сградите ВиК инсталации се изпълняват с канали до ф 160 мм – при хоризонталните канали.

теч от канал

Теч от канал, спукана канализационна тръба

Каналите в днешните сгради са предимно от PVC, до средата на миналият век са се използвали канали от каменини и чугун, а не са рядкост и оловните канали. Каналите представляват тръби с определен наклон, които са съединени в попътна снадка посредством фитинги или предварително (фабрично) изработено съединение от тип муфа. Понякога обаче, даже много често, тръбите не се съединяват правилно и от съединенията протича. Друга причина за протичане на отпадни води от канали е слабият наклон или обратен понякога, което води до задържане на вода, а този тип тръби не е предназначен за това и тогава водата си намира място през съединителните муфи и фитинги.

 Трети вариант за теч от мръсния канал е при запушване на канала. Тогава водата се събира и излиза от заустване или слаба връзка. Четвърта и последна причина за поява на теч от канала е увреждане на канала, без значение от естеството на увреждането. В повечето случай увреждането е механично от удар, пробиване, натиск, което води до спукване на канала. Има и химично увреждане на материала на тръбата при попадане на киселини и други химични съединения.

Във всички варианти става въпрос за теч от пвц тръба.

Откриване на течове с термокамера в Бургас

 Теч от канализация (при положени в замазка или земя) се открива с помощта на специална апаратура за откриване на теч. Методите позволяват откриване на теч от тръба без къртене. За откриване на теч от мръсен канал се използва термографска камера или ултразвуков метод, в зависимост от това дали канала е вътрешен или външна канализация.

 Извършваме откриване на теч от канала и отстраняване на аварии по ВиК тръби и канали. Откриване на теч Бургас.