Теч от канал

Оценете
(1 глас)

Теч от каналТеч от канал - установяване на теч

 При теч от канал се разбира теч от канализация. Това може да бъде теч от канал на баня, теч от централен канал – вертикален или хоризонтален, теч от канал на кухненска мивка, теч от канал на тоалетна и други разновидности на канали. Теча от канал е теч на вода от тръби без налягане. Това е отходната вода, мръсна вода. 

 Каналите са тръби по които преминава отпадна вода и то периодично. В каналите няма винаги вода, а отпадната вода само преминава през тях. Каналите са със стандартни размери, като основните са ф 25, 32, 50, 75, 110, 120, 130, 160, 300 и нагоре до почти 1900 мм. В сградите ВиК инсталации се изпълняват с канали до ф 160 мм – при хоризонталните канали.

Теч от канал, откриване и отстраняване на теч от канал

 Каналите в днешните сгради са предимно от PVC, до средата на миналият век са се използвали канали от каменини и чугун, а не са рядкост и оловните канали. Каналите представляват тръби с определен наклон, които са съединени в попътна снадка посредством фитинги или предварително (фабрично) изработено съединение от тип муфа. Понякога обаче, даже много често тръбите не се съединяват правилно и от съединенията протича. Друга причина за протичане на отпадни води от канали е слабият наклон или обратен понякога, което води до задържане на вода, а този тип тръби не е предназначен за това и тогава водата си намира място през съединителните муфи и фитинги.

 Трети вариант за теч от канал е при запушване на канала. Тогава водата се събира и излиза от заустване или слаба връзка. Четвърта и последна причина за поява на теч от канал е увреждане на канала, без значение от естеството на увреждането. В повечето случай увреждането е механично от удар, пробиване, натиск, което води до спукване на канала. Има и химично увреждане на материала на тръбата при попадане на киселини и други химични съединения.

Откриване на теч без къртене

 Теча от канал (при положени в замазка или земя) се открива с помощта на специална апаратура за откриване на теч. Методите позволяват откриване на теч от тръба без къртене. За откриване на теч от канал се използва термографска камера или ултразвуков метод, в зависимост от това дали канала е вътрешен или външна канализация.

 Извършваме откриване на теч от канал и отстраняване на аварии по ВиК тръби и канали.

gama ofis

ГАМАТЕРМ ООД

Офис в Бургас:
гр.Бургас
тел.: 0882 285230

email:office@gamaterm.com

Офис в София:
гр.София, ж.к.Младост 1 бл.1Б пк 1000

тел.: 02 444 87 78 

тел.: 0882 285 230


ЕИК 201939438

montaj elektrotablaotkrivane elenergiaotkrivane na techoveotkrivane techove burgasremontboilerskrititechovevodoprovodni uslugivodoprowodni uslugimontajbojlerikrajba na tokkrajbanatok

hidroforiburgas

elektrouslugiburgas

elektrouslugi