Откриване на теч без къртене в Бургас

 Гаматерм ООД разполага с модерна апаратура за откриване на теч без къртене. Апаратурата за откриване на течове са: специални влагомери, термографски камери на световният лидер в сферата на термокамерите Flir, ултразвукови и радиопреобразуватели, както и много други помощни уреди за откриване на течове. Апаратурата е скъпа, но най-скъпият уред е термографската камера, която играе основна роля в откриването на течове. В същото време откриване на течове с инфрачервена камера, като единствен уред и апарат не може да се случи. Всяка фирма за откриване на течове трябва да разполага с целият арсенал от апаратура. Високите технологии позволяват откриване на скрити течове от баня, теч от съседи, теч от таван, теч от водопровод, теч от тръби на парно, теч от мръсен канал, теч от канализация, теч от фуги, теч от сифон, теч от тераса, теч от балкон, теч от комин и още много други видове течове. 

 За точното локализиране и откриване на всеки скрит теч е важно да се открие без къртене, както и да се отстрвани майсторски с малко щети, което да снижи цената до поносимото, както и да намали щети от самият теч.  Термокамерата ни позволява да откриваме течове от чиста и мръсна вода, като проследяваме температурните аномалии, които оставя след себе си теча на вода. Водата е топла или студена и тя създава температурни разлики спрямо материала в които се разлива.

Заснемането на термично изображение прави откриването на течове по-ефективно и опростено, особено когато търсеното място е скрито. Така къртенето на стени и подове  става ненужно. Термичното изображение визуализира разлика в температурата, защото изтичащата вода показва различна температура от околната среда.

откриване на теч без къртене
откриване на теч с термокамера

Термокамера за откриване на теч в Бургас.

 Термокамерите улавят невидимите за човешкото око инфрачервени вълни и ги преобразуват във видими образи. Инфрачервено излъчване имат всички тела над – 272 градуса по Целзий, което прави термокамерите широко разпространени уреди.

 При наличие на теч на вода, термографските камери засичат аномалии в периферията и в центъра на разлива, като така установяват точното място на проблема и то без къртене и разбиване или по метода проба-грешка. При търсене на течове без къртене с апаратура за откриване на течове грешка неможе да се получи, освен при неправилно боравене с термокамерата. Термографската апаратура има нужда от калиброване и настройка за да работи правилно. Термографската камера не е фотоапарат, видеокамера или термометър. 

 Ние предлагаме откриване на течове с термографска камера, откриване на течове без къртене. Разполагаме с обучени термографи и термокамери на марката Flir. Гаматерм ООД е една от малкото фирми със сертификат за откриване на скрити течове и разрешително за извършване на термография. Предлагаме откриване на течове с термокамера, без къртене за град Бургас и цялото южно черноморие. 

Цени за откриване на течове с термографска камера може да разгледате в нашият сайт.